Juli 19 – guidelivet

Vägen till Guidelivet

Hej Bloooooggen!

Och välkommna tillbaka! Shit vad tiden går snabbt ellerhur? Det är helt galet – men nu är vi äntligen tillbaka med ett nytt och väldigt spännande (och efterfrågat) blogginlägg om världens bästa jobb!

Vi har ju tidigare gjort ett blogginlägg om hur det är att vara ungdomsguide hos Uptours. Men i dag ska vi snacka om vägen till guidelivet, hur den kan se ut och hur den såg ut för mig. Så är du intresserad av att veta mer om guidelivet? Då ska du fortsätta läsa här!

Bild från Magaluf med våra härliga gäster och guider <3

För mig startade allt 2014 när jag var trött på regnvädert, tråkiga arbetsdagar och gråa dagar. Jag hade blivit färdig på gymnasiet och ville att det skulle hända något nytt i mitt liv. Så jag bestämmde mig för att jag skulle ut och upptäcka världen och vad den hade att bjuda på. Därför bestämde jag mig för att åka på guideskola vilket var dom bästa, utmanande och oförglömmliga veckorna i mitt liv! Sammanhållningen, all poitivitet, självinsikter och livsglädje som det var på guideskolan och som jag tagit med mig efter hade jag aldrig viljat vara utan.

Efter det fick jag erbjudande att arbeta som barnguide som jag var några månader på härliga Fuerteventura. Det gav mig världens bästa känsla och gav mig bekräftelse om att jag tagit tagit det bästa beslutet för mig. Det var i guidevärlden som jag passade in! Efter det var det hade jag en säsong som skidguide i alperna i Frankrike. Det var lite skillnad på klimatat från 45 grader, palmer och bikini till skidor, flera lagar kläder och minusgrader – men det var också väldigt roligt. Jag hade några hårda men magiska månader i de franska alperna.

Efter det blev jag erbjuden att kommer ner till härliga Mallorca som destinationschef, det kunde jag inte säga nej till! Igen blev det nya utmaningar och jag var långt ifrån klar för att komma hem till kalla och tråkiga Danmark igen. Detta var en annorlunda säsong, det var mest äldre gäster så det som stod på schemat om dagarna var 9-rätters middag med dem varje fredag, grill-kvällar och vikingaspel nere på stranden. Det var väldigt trevligt men efter några månader där märkte jag hade jag behövde förändring igen! Så jag packade min väska efter att stängt ner säsongen och åkte vidare för att hjälpa till att stänga ner en destination till. Sen var det dags att åka hem till Danmark igen för att vara ledig i 2 månader. Efter det fick jag mitt livs bästa erbjudande!!

Jag blev uppringd av guidechefen för Uptours som erbjöd mig jobb som ungdomsguide i Sunny Beach. Först tvekade jag lite och visste inte vad jag skulle säga. Jag hade alltid sagt att jag aldrig skulle vara ungdomsguide och aldrig i Sunny Beach. Eftersom man hört så många dåliga saker om stället och jag var inte säker på ifall jag var vild nog till att vara ungdomsguide. Men det var en ny utmaning som jag inte ville tacka nej till. Så igen packade jag min väska och satte mig på flyget till Sunny Beach och hade ingen aning om hur det skulle förändra mitt liv.

Redan första gången jag var på Flowerstreet och Den Glade Viking kunde jag märka att det var något alldeles specielt. Att få festa där varje dag och med världens bästa kolleger och gäster gjorde mig till den lyckligaste människan någonsin. Jag älskar denna branschen eftersom att den är så speciel. Jag har efterår prövat alla olika guideyrken som finns men fortfarande finns det inget som var så bra som Sunny Beach och min säsong som ungdomsguide på Ayia Napa.Den sammanhållningen som men får med våra gäster är helt overklig att få uppleva på bara en vecka. Många hittar också vänner som finns kvar i resten av deras liv.

Den här ungdomsbranschen och ungdomsresorna ger så mycket mer än vad folk tror att de gör. Det handlar om gemmenskap och känslan av att bara få lov att vara i nuet. Att kunna lämna sina tråkiga och gammla tankar där hemma och istället titta ut över det kristallblåa havet medans du dricker en kall öl och bara njuter. Att få vara på den Glade Viking där bassen spelar högt, drinkar langas ut från baren och du kan dansa hela natten lång – det har en känsla som jag saknar så jävla mycket varje dag som jag är hemma i Danmark.

// Camilla, Guide