April 19 – Åk på Ungdomsresa

Gästblogg – Åk på ungdomsresa

I april månad har vi gett Jacob 21 år lov till att få blogga för oss. Han och vännerna har rest med Uptours 2 gånger, och han vill gärna förklara vilka 4 anledningar det finns till att ungdomsresa är ett måste för alla att resa på. Han personligen tycker nämligen att alla ska åka på ungdomsresa minst en gång i sitt liv.

Introduktion till ungdomsresor

Mitt namn är Jacob och jag är från Helsingborg. Första gången jag hörde om ungdomsresor var från mina lagkamrater som jag spelar i samma fotbollslag med. De hade varit i Sunny Beach med Uptours och berättade för oss om alla galna fester och den härliga stämningen. Och från festerna hade dom massor roliga historier att berätta.

Vi dog av skratt – och efter det började vi planera för vår resa.

 

 

Bild på Uptours gäster i Sunny Beach

Första gången utan mamma & pappa

Jag och 3 polare hade precis tagit student och vi alla var 19 år. Vi hade ju varit utomlands med gymnasiet men då var ju lärarna med och hade ansvar för oss. Och dessutom var det ju bara Cola och Fanta som vi fick dricka då ;-). Vår resa till Sunny Beach var däremot vår första ”riktiga” resa utan mamma och pappa. Nu kunde vi själva välja vad vi villa göra och när vi vill det.

Första anledningen: Som ung är det mycket roligare att resa med sina vänner utan sina föräldrar.

Känslan av frihet och äventyr

Jag älskar att resa till nya land och städer. Det är något magiskt med att resa till en helt annan kultur med ett annat språk och med en massa andra skillnader jämfört med hemma. Föreställ dig att du och 3 vänner reser iväg till ett nytt ställe där ni bara har bestämt att ni ska uppleva nya saker, festa och bara ha det roligt! Tagga!!

Andra anledningen: Redan några dagar innan resan pirrar det i kroppen och det blir bara bättre när man äntligen sitter på flyget.

Ni är i en bubbla hela veckan

Om du har varit på Big Slap eller Way out west så känner du igen känslan av att gå in i en bubbla där allt annat försvinner. När man står nära scenen och artisterna kommer ut tänker man inte på arbetet, utbildningen, plikter eller något annat än det som sker där och nu. Det samma gäller på en ungdomsresa. Allt annat försvinner och du lever i en bubbla tillsammans med dina bästa vänner. Att du dessutom är flera 1000 km hemifrån gör det bara enklare att leva i nuet där 🙂

Skillnaden på festival och ungdomsresa är att på resan har du ett härligt hotellrum med aircondition, tillgång till pool och strand, +30 grader, ISKALLA drinkar och nya fester varje kväll. Och då får du dessutom mer för pengarna på en ungdomsresa, som dessutom inte kostar så mycket mer än en festival.

Tredje anledningen: När man får leva i sin bubbla en hel vecka där det bara går ut på att ha så roligt som möjligt, då sker det saker som aldrig hade kunnat hända hemma.

Bild på Uptours gäster i härliga Magaluf!

Unika upplevelser med vännerna

När du och dina vänner är på resan så tar det inte så lång tid innan er vänskap utvecklas ytterligare. Det händer hela tiden nya saker och nya internskämt uppstår varje dag. Vi har fortfarande några roliga internskämt från vår resa i Sunny Beach och Magaluf (året efter). Vi har fått minnen för livet därifrån som jag aldrig hade viljat vara utan.

Fjärde anledningen: Vänskap och minnen för livet! Att resa med en vän eller många av ens vänner gör något unikt med ens vänskap. Ni spenderar så mycket tid tillsammans och upplever så många grymma fester, events och alla andra möjliga saker som ni kommer komma ihåg hela ert liv!

Summering

ALLA unga människor ska resa på ungdomsresa! Känslan av frihet, unika upplevelser med vännerna, roliga och vilda minnen, nya intryck med en ny kultur och mycket mer. Det är svårt att förklara i skrift! Bara gör det – Ni kommer inte ångra er!