FAQ – Frågor och svar

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna rörande din resa med Uptours. Hittar du inte svaret du söker får du gärna mejla oss på info@uptours.se, ringa till oss alternativt chatta med oss genom vår Online Chat-Support.

Jag är under 18 år, kan jag resa med Uptours ändå?

Ja, det kan du göra. Åldersgränsen är 16 år. Är du under 18 år vill vi att du tillsammans med målsman fyller i ett U18-Intyg och skickar in det till oss. Lättast är att scanna in intyget och sedan mejla det till oss på info@uptours.com.

Läs mer och ladda ner Under 18 intyget här

Hur mycket bagage får jag ta med mig?

Bagage är ett tillval och kostar 125 kr.

När du reser med Uptours så får du ta med 20 kg i incheckat bagage och mellan 5-10 kg i handbagage. Exakt hur mycket handbagage du får ta med dig på din resa är beroende på vilket flygbolag som flyger just den rutten.

Hur går betalningen till, när ska vi betala?

Det är lätt och enkelt!


  • 1. steg. Första inbetalningen är (1. steg) 1300 SEK  och ska betalas senast 7 dagar efter bokning.
  • 2. steg. Senast 45 dagar innan avresa skall hela beloppet vara betalt.

De exakta datum för din betalning kommer också att stå på bokningsbekräftelsen som skickas till dig via e-post efter bokning.

Notera! Är det mindre än 45 dagar till avresa ska hela beloppet betalas direkt efter bokning.

Det är lätt och enkelt att boka och betala sin resa med oss och man kan givetvis betala via bankgiro.

Ni kan läsa mer om våra betalningsvillkor här

 

När får jag min flygbiljett?

Flygbiljetter skickas ut 7–10 dagar innan utresa till beställarens email. Våra guider kommer finnas på plats vid ankomsten till resmålet där de hjälper er med transfer och incheckning på hotellet.

Kan vi köpa till eventpaket och VIP-kort på destinationen?

Ja, det kan ni, men ni sparar pengar genom att beställa det i samband med bokningen av resan.

Ni kan läsa mer om våra VIP-Paket här

Kommer jag få en bekräftelse på min betalning?

Så fort vi har registrerat din betalning får du en automatisk betalningsbekräftelse via mejl. Vid betalning med bankgiro kan det ta 1-2 bankdagar innan vi registrerar din betalning.

När ska vi vara på flygplatsen?

Ni ska alltid vara på flygplatsen och checka in senast två timmar innan avgång. Alltså två timmar innan den tidspunkt som står på er bokningsbekräftelse (Gäller både utresa och hemresa).

Om du har köpt transfer med oss så kommer våra guider att informera er om vilken tid ni ska samlas på hotellet, ca en dag innan hemresan. Har ni inte köpt transfer med oss så är det ert eget ansvar att se till att ni är på flygplatsen två timmar innan avresa.