December 18 – Nattlivet i Sunny Beach

Nattlivet i Sunny Beach

När man pratar om ungdomsresor, festresor eller vilken som är den bästa staden i Europa kommer Sunny Beach i Bulgarien alltid upp.

Jag vill i detta inlägg berätta om mina erfarenheter och vad JAG tycker är den allra bästa destinationen för unga skandinavier.

Det viktiga att förstå är att det som skrivs här, är min egna inställning till den bästa destinationen inom Uptours – Om du tycker likadant får du avgöra när du har läst mina tankar…Men det kommer det nog inte vara några tvivel om 😉

 

SUNNY BEACH

Sunny Beach är en stor semesterort bara 20-30 minuter med bil från den internationella flygplatsen i Bourgas.

Dem senaste 10-15 åren har destinationen varit en av dem största för Uptours. Jag har själv varit där 3 sommrar, och jag blev aldrig trött på det!

Det finns nämligen flera anledningar till att alla personer återvänder – staden har allt. Det är precis vad du letar efter. Sunny Beach är magiskt på sitt eget sett. Det är ett måste att uppleva staden, för att förstå precis varför den är så speciell för så många människor. Jag kan garanterat säga att en semester i Sunny Beach, är en semester du sent ska glömma.

 

Men, nu ska jag hålla mig till ämnet – Vi skulle prata om nattlivet i Sunny Beach. Det är ju det som de flesta åker på ungdomsresa för!

 

DEN GLADE VIKING

Jag kan inte tillåta mig att inte nämna klubben ”Den Glade Viking”, när jag pratar om nattlivet i Sunny Beach. Klubben ägs av skandinavier, har skandinaviska bartendrar, skandinaviska DJ’s och ett exklusivt loungeområde: THE SCANDINAVIAN LOUNGE. Den Glade Vikingen har plats till mer än 2500 personer. Jag tror det är större än alla klubbar i Danmark! Och det märks när festen är på topp – det är verkligen bra stämning!

 

En kväll för 2 år sedan stod jag och några av våra gäster på dansgolvet. Plötsligt blev musiken lägre och DJ’ens röst hördes i högtalarna: ”EVERYBODY SIT DOWN!” Vad var meningen med det? I vad som kändes som 20 sekunder satt hela dansgolvet på huk. DJ’en räknade ner: ”3-2-1…” Musiken höjdes och den galnaste låten hördes från högtalarna. Alla på dansgolvet, i baren och på baren sprang upp och dansade helt galet! Wow, det var coolt!

 

 

MEXO – BEACH BAR

Det jag tycker är mest speciellt med Sunny Beachs nattliv, är det stora utvalet av platser man kan förfesta på, om man önskar komma bort från den fria baren på hotellet och prova något annat. Mitt personliga favorit ”förfestställe” är Beach Bar Mexo, som ligger vid sidan om ”Den Glade Vikingen” ner mot stranden. Där finns goda cocktails (med mycket krut) och Breezer för bra erbjudande till skandinaverna. Mexo kan klart rekommenderas när du är på semester i Sunny Beach!

 

BILLIGA UNGDOMSRESOR

Generellt är Sunny Beach populärt för att det är så billigt! Det är billigt att resa dit och det är billigt att äta och dricka där. Det är perfekt för studentbudgeten 😉

Om du och dina vänner diskuterar var ni ska åka på sommarsemester nästa år är min självklara rekommendation Sunny Beach!

 

Ha en bra resa och bra festande:-)

 

// Alice

Tidigare guide hos Uptours