hotel typer

Hotell typer

Kategoriseringen av hotell ska ses som en vägledning till gästerna. På det sättet kan man jämföra hotellen med varandra för att hitta likheter och skillnader.

Värderingen är gjord subjektiv men utifrån hotellets egna kategorisering och utifrån resebyråns egna värdering och gästernas omdöme. Kategoriseringen ska ses som en vägledning.

 

UPTOURS HOTELLKATAGORISERING- “Ultimata Ungdomshotell”

Hotellkategorin ULTIMATA UNGDOMSHOTELL har vi samlat de absolut bästa och galnaste ungdomshotellen på våra destinationer.

Här är det extra fokus på festglada unga skandinaver där du varje dag har en upplevelse av fullständig och fantastisk fest stämning både bland personalen och de andra gästerna.

– Garanti för en festlig & ungdomlig atmosfär
– Endast fokus på unga människor på hotellet
– Feststämning vid poolområde och hotellpersonal som är van vid unga människor

Exempel på dessa hotellet är BH Mallorca, Hotell Efi, Pambos Napa Rocks, TRH Magaluf eller Honolulu.

UPTOURS HOTELLKATAGORISERING- “Ungdomshotell”

Hotellkategorin UNGDOMSHOTELL ger dig möjligheten att bo på ett hotell med många unga människor som söker den perfekta kombinationen av fest och unga människor.

På dessa hotell är det både en ungdomlig & festlig stämning med gäster som älskar att ha kul tillsammans. På våra Ungdomshotell bor det många Uptoursgäster som älskar att hänga vid poolen och stämningen är på topp hela sommaren!

– Kombination av fest och unga människor
– Många unga människor på hotellet
– härlig stämning vid poolområdet

UPTOURS HOTELLKATAGORISERING- “Ren Avslappning”

Ska du och dina vänner på en avslappningssemester kan vi helt klart rekommendera denna kategorin. På dessa hotellen hittar du en mer lugn och avslappnade atmosfär där det finns plats för att ligga och ta det lugnt vid poolen.

Här är en kombination av unga människor och familjer. Vilket gör att det är helt perfekt val för dig som föredrar att ha en semester i en lugn och avslappnad miljö.

– Avslappnande  stämning
– Lugn och behaglig omgivning
– Mysigt och inbjudande poolområde

UPTOURS HOTELKATAGORISERING-  “Anpassad till Par”

Hotellkategorin ANPASSAD TILL PAR hittar du de hotell som erbjuder en mer romantiskt omgivning och är präglat av en avslappnade och lugn miljö. Dessa hotell ligger placerat en bit från nattlivet så man garanterat får en oströd sömn. Men såklart ligger det i gångavstånd till de vackra sandstränderna.

Vid denna kategorin hittar du en bred kombination av vuxna, unga och barn. Därför kommer du kunna njuta av omgivningen med din älskling på hela semestern.

– Avslappnande stämning
– Fin och lugn omgivning
– Romantisk atmosfär

 

Hotellrum och lägenheter

Dubbelrum
Ett rum med antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar och badrum.

Superior dubbelrum
Ett rum som är lite större än ett dubbelrum med antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar. Det finns även ett eget badrum på rummet.

Dubbelrum med extra säng 
Ett rum med antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar plus en extra säng till en tredje person. Här finns eget badrum.

Enkelrum
Ett mindre rum för en person med badrum. Ofta inte samma standard som övriga rum på hotellet.

Junior Suite 
Ett rum med mycket plats med antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar plus extra sängar (sovplats till normalt två vuxna+ två- tre barn). Här är ett eget badrum och oftast har balkong.

Suite
Som oftast består av två rum med antingen dubbelsäng eller två enkelsängar. Här är också ett eget badrum.

Enrumslägenhet
Ett rum med pentry, kylskåp och antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar plus en extra säng till eventuell tredje person. Det finns eget badrum och oftast balkong eller terrass.
Normalt finns det sovplatser till max tre personer.

Tvårumslägenhet
Vardagsrum med pentry, kylskåp och ett separat sovrum med antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar. Det finns ett eget badrum och oftast en balkong eller terrass.
Normalt finns det sovplats till max fyra personer med två extra sängar i vardagsrummet.

Trerumslägenhet
Vardagsrum med pentry, kylskåp och två separata sovrum med antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar. Det finns ett eget badrum och oftast en balkong eller terrass.
Normalt finns det sovplats till max sex personer med två extra sängar i vardagsrummet.

Bungalow
Normalt en mindre friliggande byggnad i form av radhus eller bungalow. Består normalt av ett rum med antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar. Det finns eget badrum och oftast en liten terrass. Det kan finnas kök och vara i två våningar. Det kan ha flera separata sovrum. Kolla för mer exakt beskrivning på de olika hotellen, då denna kategorin ofta varierar mycket på de olika resmålen.

Vi reserverar oss för att beskrivningarna ovan kan skilja sig åt från resmål till resmål.